11 порад як зменшити витрати палива

Незалежно від того, обираєте ви бензин чи дизельне паливо, паливо - це завжди дорого. Вивчивши наші поради, ви дізнаєтеся, як оптимізувати споживання палива для автомобілів. 

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:
  • Обміркуйте кожну поїздку. Вам дійсно потрібно кудись їхати на машині? При їзді менше п'яти кілометрів автомобіль повністю не прогрівається і, отже, споживає більше палива. Оптимальна витрата палива досягається тільки при робочій температурі, що відбувається не на короткій дистанції з холодним стартом. Для коротких поїздок ми пропонуємо розглянути можливість прогулянок, їзди на велосипеді або використання громадського транспорту.
  • Підготуйтеся заздалегідь. Завантажте свій багаж, відрегулюйте сидіння і дзеркала, увімкніть навігацію заздалегідь! Все це може бути зроблено, коли двигун ще не працює. Поверніть ключ запалювання тільки перед початком руху, тому що в наші дні двигуни більше не мають потреби в прогріванні.
  • Не забувайте перемикати передачі. Як правило, чим вище передача, на якій ви керуєте автомобілем, тим нижче витрата палива. Це стосується і кочення під гору, тому як можна швидше посуньте зчеплення. Низька швидкодія не створює проблем для сучасних двигунів, тобто двигунів, випущених після 1980 року. Однак, водіння при низьких оборотах вимагає нового правила. Коли двигун починає видавати імпульси, ви повинні перемикати авто на знижену передачу, і тут правило говорить: по трафіку міста: 30 км / год на третій передачі, 40 км / год на четвертій передачі, а понад 50 км / год рекомендується керувати на п'ятій передачі. Окрім ефекту економії палива, також знижується рівень шуму.
  • Пам'ятайте про плавність їзди. Вважається, що вміле керування зменшує частоту гальмування і прискорення. Якщо відстані до автомобіля, що йде назустріч досить, ви можете врегулювати зміни швидкості за допомогою ручної коробки передач.
  • Прискорюйтесь правильно. Якщо ви хочете отримати швидкість, швидко рухайтеся і перемикайтеся на більш високу передачу якомога швидше зі швидкістю 2000 об / хв. При цьому педаль акселератора може бути зрушена дуже далеко. Окрім цього, ви також можете пропускати передачі. Наприклад, якщо ви прискорилися до 50 км / ч на третій передачі, ви відразу ж перейдіть на п'яту.
  • Обережніше на шосе. Коли ви їдете по шосе, неіснуюча межа швидкості змушує вас їхати швидше по дорозі. Однак найнижча витрата палива знаходиться на швидкості від 100 км / год до 130 км / ч. Споживання збільшується непропорційно в міру збільшення швидкості, і особливо для низькоаеродинамічних автомобілів (таких як фургони). Тут знову доводиться той факт, що плавне водіння з мінімальним гальмуванням і прискоренням подружаться з вашим гаманцем.
  • Не забувайте про систему гальмування двигуна. При русі по схилу гальма впливають на задіяну передачу. Коли гальмо двигуна працює, автомобіль не споживає палива, тому знайдіть потрібну передачу і зійдіть вниз, щоб заощадити! Повністю вимкнути двигун і згорнути вниз не дуже хороша ідея. Причина в тому, що багато автомобілів відключили рульове управління з підсилювачем і підсилювач гальм.
  • Автоматичний старт-стоп. У більш нових автомобілів є система старт-стоп, яка автоматично відключає двигун на світлофорах. Ви можете легко імітувати цю технологію, просто відключивши автомобіль. Є сенс зробити це, якщо вам потрібно почекати більш 20 секунд, щоб постояти, і, наприклад, якщо світлофор тільки що переключився на червоний або якщо ви застрягли в заторі. Перед шлагбаумом залізничного переїзду вам необхідно зупинити двигун за законом в будь-якому випадку. Потім вимкніть ключ запалювання, увімкнувши запалювання назад ви побачите напис "Запалювання увімкнено". По-перше, це дозволяє швидше запускати машину. По-друге, багато автомобілів переключаються з ближніх на дальні фари, коли запалення вимкнене. Оскільки далекі фари інколи не допускаються на дорозі, навіть коли рух не сильний, безпечніше все ж вмикати його.
  • Свідомо підходьте до використання додаткових функцій. Вироблення електроенергії генератором витрачає паливо. Звичайно, ви не повинні економити на світлі, але ви можете чергувати споживання з використанням підігріва сидінь, обігріву заднього скла або радіо та іншого музичного обладнання в автомобілі. Кондиціонер також споживає паливо. Згідно із заявою німецького автомобільного клубу, додаткове споживання кондиціонера може додати витрати палива в межах від 0,1 до 2,1 літра на 100 кілометрів в залежності від виробника. Відкриті вікна також впливають на аеродинаміку та збільшують витрати під час руху більш швидкими темпами.
  • Розвантажте авто. Звільніть свій автомобіль від непотрібного стресу. 100 кілограмів вантажу в багажнику або на задньому сидінні споживають 0,3 палива на 100 кілометрів. Велосипедні стійки і інші частини повинні бути винесені, якщо вони не потрібні. Вони збільшують вагу, і не тільки - аеродинаміка також погіршується.
  • Збільшіть тиск в шинах. Чим вище тиск повітря в шинах, тим нижче витрата палива. Звичайно, ви не повинні заповнювати шину до розриву, але вам слід переконатися, що тиск повітря завжди знаходиться на верхній межі, зазначеної виробником. Інформацію можна знайти на внутрішній стороні дверей, на газовій кришці, в керівництві або безпосередньо зв'язатися з виробником. Якщо ви хочете, то ви також можете купити легкосплавні шини з більш низьким опором коченню, ніж звичайні шини.

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори