9 речей про шини, про які повинні знати всі водії

Сучасні автомобілі оснащені вражаючими функціями. Контроль стабільності. Навігація. Все більш потужні двигуни. Але незалежно від того, яка технологія знаходиться в вашому автомобілі - саме шини з'єднують його з дорогою, тому їх обслуговування і конструкція є критичними для безпечного і ефективного водіння.

Отже, що вам потрібно знати? Дотримуйтесь цих корисних порад:

Клапани мають вирішальне значення. Ці невеликі ковпачки на клапані допомагають уникнути вологи і бруду, а також забезпечують додаткову герметизацію основного клапана, утримуючи повітря в шинах і допомагаючи підтримувати тиск в них.

Перевірте керівництво. Правильний тиск в шинах важливий для безпеки, продуктивності і економії палива, а також може продовжити термін служби ваших шин, зменшивши ймовірність нерівномірного зносу. Але не перевіряйте боковину шини через цю інформацію. Тут вказується максимальний тиск, дозволений для шини. Правильной максимальний тиск можна знайти, перевіривши керівництво власника автомобіля або наклейку, розташовану на одвірку водія, бардачку або паливних дверцятах.

Остерігайтеся недостатнього тиску. Навіть коли шини виглядають належним чином, вони можуть мати недолік тиску на цілих 50 відсотків. Недостатній тиск може призвести до збою шини, а шини, які мають тиск приблизно 8 фунтів на квадратний дюйм (PSI) або більш, можуть збільшити витрату палива на 4 відсотки.

Погода має значення. Зовнішня температура може впливати на тиск в шинах більше, ніж ви очікуєте. В середньому експерти кажуть, що тиск в шинах зменшується приблизно на 1 фунт / кв.дюйм за кожні 10 градусів за Фаренгейтом з падінням температури. Зміна сезонів - відмінне нагадування про перевірку тиску.

У всесезонних шин є обмеження. Всесезонні шини призначені для цілорічної помірної погоди. Встановіть зимові шини для роботи з суворими зимовими погодними умовами.

Перевірка протектора проста. Ширина протектора повинна бути більше 2/32 дюйма.

Позашляхові поїздки вимагають позашляхових шин. Дорожні шини можуть перенести випадкову прогулянку дорогою з гравієм або грунтовою дорогою, але коли ви прямуєте бездоріжжям, вам знадобиться щось більш міцне, призначене для позашляхового використання.

Шини слід регулярно перевіряти. Щомісяця і перед тривалими поїздками виконуйте цю процедуру: перевірте тиск в шинах, глибину протектора, загальний стан шин на порізи, тріщини, розколи, проколи, нерегулярний знос і опуклості.

Знайте межі своїх шин. Якщо ви віддаєте перевагу використовувати педаль газу частіше, ніж гальмо, виберіть шини, призначені для високих швидкостей, адже вони володіють відмінним зчепленням і управлінням.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

Хоч автомобілі сьогодні відрізняються високими технологіями, не забувайте, що вибір правильних шин і підтримання їх в хорошій формі - дві з найбільш важливих речей, які ви можете зробити, щоб залишатися в безпеці на дорозі.

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори