Найшвидший автомобіль в світі: самі високошвидкісні гіганти на сьогоднішній день

Нещодавно питання про найшвидші автомобілі в світі зводилося до швидкості, яка становила близько 300 км / ч. У той же час, 400 км / год є максимальною швидкість в сегменті автомобілів, які дозволені для експлуатації на дорогах загального користування. Журнал Toroleo допоможе вам завжди залишатися в курсі того, які швидкісні гіганти їздять на дорогах сьогодні.

Перший і останній рекордсмени

Найшвидший автомобіль в світі зі швидкістю 63 км / год: такого почесного звання був удостоєний електромобіль Jeantaud Duc в грудні 1898 року. В околицях Парижа французький гонщик Gaston de Chasseloup-Laubat встановив перший зареєстрований рекорд швидкості в історії автомобілів. 29 квітня 1899 року його колега Camille Jenatzyвперше в історії зміг досягти швидкості понад 100 км / год на своєму електромобілі La Jamais Contente. Оскільки кількість конкуруючих автомобілів була незначною в той час, визначити найшвидший автомобіль у світі було нескладно. Сьогодні ж оцінюються автомобілі різних серій, враховуються правила дорожнього руху і дизайн. За останні 100 років загальний рекорд для наземних транспортних засобів збільшився до 1165 миль на годину. Thrust Supersonic Car (Thrust SSC) був визнаний найшвидшим автомобілем у світі 15 жовтня 1997 року. 15 жовтня 1997 в штаті Невада автомобіль з реактивним двигуном став першим автомобілем, який подолав звуковий бар'єр зі швидкістю 1228 км / ч. Однак, ймовірність побачити такий автомобіль на дорозі дуже низька.

Bugatti Veyron є володарем двох рекордів

З червня 2010 року Bugatti Veyron належить швидкісний рекорд серед автомобілів допущених для експлуатації на дорогах загального користування. На тестовій трасі Volkswagen AG 16,4 Super Sports Edition досяг максимальної швидкості 434 милі на годину. Таким чином, спортивний автомобіль потужністю 1200 к.с. є найшвидшим автомобілем в світі серед дорожніх транспортних засобів. Однак, щоб зберегти шини, можливості стандартної моделі Veyron зменшуються до 415 км / год при виробництві. Версія родстер, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sports Vitesse, також є володарем світового рекорду з 11 квітня 2013 року. Його максимальна швидкість становить 408,84 км / ч.

Більше не перші: SSC і Dauer

Завдяки новому рекорду швидкості автомобіль Veyron Supersport обігнав SSC Ultimate Aero TT (1199 к.с., швидкісний рекорд 412 км / ч) і Dauer 962 LM (730 к.с., швидкісний рекорд 405 км / ч).

962 LM був найшвидшим спортивним автомобілем в світі до квітня 2005 року. Однак виробник Shelby Supercars (SSC), може знову зняти Veyron з трону у цьому році. П'ять автомобілів зі спеціального випуску Aero XT зможуть розганятися до швидкості 439 км / год (273 миль на годину) завдяки потяжності у 1300 к.с.

Клуб 400

Не тільки Bugatti, SSC і Dauer, а й інші виробники вже можуть запропонувати транспортні засоби, які здатні набирати швидкість більше 400 км / ч.

9ff GT9-R: Розроблено як найшвидший автомобіль у світі

Німецька тюнінгова компанія 9ff випустила автомобіль 9ff GT9-R, розроблений на базі Porsche 997 GT3, який став найшвидшим автомобілем в світі завдяки можливості досягати швидкісті до 414 км / ч. Проте, Bugatti Veyron Super Sport з'явився швидше, ніж була офіційно зафіксована максимальна швидкість автомобіля з потужністю 1140 к.с.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

Koenigsegg Agera R

Минулого року шведська автомобільна компанія Koenigsegg представила на ринок справжнього гонщика - нове поколінням Agera R. Проте, цей спортивний автомобіль не здатен набирати максимальну швидкість 440 миль на годину. Через правила дорожнього руху максимальна швидкість гоночного автомобіля з потужністю 1140 к.с. може становити максимум 415 км / ч.

Найшвидший автомобіль в гонках на коротку дистанцію спринті: Hennessey Venom GT

За словами виробника Hennessey Venom GT, автомобіль допущений для експлуатації на дорогах загального користування, здатен набирати максимальну швидкість 427 к / ч. Одгнак, така швидкість гонщика з потужністю 1 261 к.с. ще не була підтверджена. Texas Muscle Car як і раніше залишається рекордсменом: в січні 2013 року спортивний автомобіль на базі Lotus Elise встановив новий світовий рекорд у гонках на коротку дистанцію. Автомобіль набирає швидкість 300 к / ч за 13,63 секунд. Все що залишається Bugatti та іншим виробникам, це – оголомшено залишатися позаду.

Ми наближаємося до 500 к / ч?

Koenigsegg One: 1

У цьому році на Женевському автосалоні Koenigsegg One святкує свій міжнародний дебют. Нова модель лінійки шведських спортивних автомобілів характеризується потужністю 1000 кВт (1341 к.с.). Очікується, що автомобіль зможе набирати максимальну швидкість, що становить 440 км / ч. За словами Koenigsegg, скоро з'являться кілька нових рекордів шкидкості у гонках на коротку дистанцію. Компанія поки не розголошує зафіксовані спроби, але деякі цифри вже стали відомі. За словами представників компанії Koenigsegg One: 1 досягає 400 км / ч з нуля всього за 20 секунд.

Dagger GT

Виробник Tran Star Racing поділився своїми новинами - автомобіль Dagger GT зможе розвивати швидкість понад 500 км / ч. Завдяки потужності у 2000 к.с., автомобіль, ймовірно, стане найшвидшим автомобілем в світі. Автомобіль буде вироблятися в основному з вуглецю і буде оснащений спеціальними дверима. Вулиці буквально будуть тремтіти через потужність високопродуктивних шин вдалого розміру - 375/20 (ззаду) і 325/25 (спереду). Очікується, що спеціальні моделі Dagger GT будуть продаватися близько 10-15 разів на рік. Однак питання де можна знайти підходящу дорогу для такого автомобіля, залишається відкритим.

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори