Зв'язок між вашими шинами і страхуванням автомобілів – те, про що ви не знали

Тут ми розповімо про страхування. Ми всі здійснюємо страхування автомобілів, відповідально платимо страхові внески, але, очевидно, ми не хочемо опинитися в ситуації, коли нам знадобиться щось вимагати від страхової фірми. Страхування схоже на придбання вогнегасника – ви купуєте його, але молитеся Богу, щоб вам ніколи не довелося його використовувати. Однак часто молитви недостатньо. З будь-ким може виникнути ситуація (з кількох причин), коли вам знадобиться подати заявку в свою страхову компанію. Як ви думаєте, ваш страховик відреагує?

Страховики ненавидять виплати

Жодних сюрпризів немає. Ніхто не любить розлучатися з грошима. Іноді здається, що страховики перебувають на вершині цього списку. Неважливо, що ви платили їм періодичні внески, тому те, що вони платять вам (зокрема, частина), це ваші власні гроші. Ну, я думаю, нам важко їх судити, адже на них лежить важке завдання – переконатися, що це справжня претензія. Однак все сказано і зроблено, і тепер страшенно важко уникнути обговорення страховиків з посмішкою. Ваш агент може вказати кілька причин, за якими ваш запит не може бути оплачений. Деякі з цих причин безпосередньо пов'язані з вашими автомобільними шинами. Якщо ви не знали, як і чому ваші автомобільні шини можуть вплинути на страхування автомобіля, настав час дізнатися про це.

Як шини можуть вплинути на страхування автомобіля

Це в основному 2 шляхи. З різних причин шини можуть анулювати ваш страховий поліс. І існують ситуації, коли через шин ваша страхова премія підвищується. Давайте дізнаємося про це.

Як шини можуть анулювати вашу страховку

В принципі, страхова компанія заявляє, що ваш транспортний засіб повинен бути в гідному ходовому стані під час інциденту, тоді ви будете мати право на страхове покриття. Хороший стан може включати кілька пунктів, і, безумовно, зачіпає шини вашого автомобіля. Логіка страховика полягає в тому, що якщо з якоїсь причини (навіть з урахуванням ваших автомобільних шин) ваш автомобіль був скомпрометований, вони не будуть відповідати на ваші претензії. Ваші автомобільні шини можуть вважатися такими, що не відповідають дорожнім вимогам, при дотриманні наступних умов.

Неправильна заміна шини

Це не стосується нових автомобілів, які оснащені оригінальними шинами. Коли прийде час міняти шини, краще дотримуватися оригінального розміру, рекомендованого виробником. Щоб перебувати в цілковитій безпеці, ви можете навіть обрати той самий бренд шини.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

Виробники ретельно відбирали оригінальну гуму для надання безпечного водіння. І зміна цих шин впливає на роботу транспортного засобу, гальмівну здатність і інші чинники, які роблять гуму не придатною для безпечного водіння. Тут важливі 3 аспекти.

  • Розмір

Дотримуйтеся початкового розміру, рекомендованого виробником. Чи вивчаєте ви вплив установки великих коліс і шин? Прочитайте за і проти, пов'язані з їздою тут. Крім цього, великий розмір ваших шин, без повідомлення страховика, може анулювати вашу страховку. У разі такої модифікації інформування вашого страховика телефоном (або листа) може спрацювати. Це може привести до збільшення виплати. Але ви можете робити те, що хочете, і все ще мати діючу страховку.

  • Рейтинг швидкості

Якщо ви встановите шини з більш низьким рейтингом швидкості, ніж це було в оригінальній комплектації, нова гума не буде підтримувати вашу звичайну швидкість. Це може призвести до неприємних подій. І страхова компанія може відмовити в задоволенні вашої претензії, пославшись на те, що автомобіль не відповідає дорожнім вимогам, і його оснащення було змінено. Фактично, в деяких країнах заборонено їздити на шинах з більш низькою швидкістю, ніж у вихідних установках.

  • Рейтинг навантаження

Установка шин з низькою вантажопідйомністю призведе до перевантаження / недостатнього тиску в шинах. Це стане причиною швидкого зносу шин, крім збільшення шансів виникнення нещасних випадків. І ваша машина не буде відповідати дорожнім вимогам. Натисніть тут, щоб отримати цікаве дослідження цього аспекту.

Незаконні шини

Несправні, пошкоджені шини з видимими буграми, виступами вважаються незаконними. Глибина протектора шин дуже важлива. Законна межа глибини протектора складає 1,6 мм навколо центральної 3/4 частини протектора по всьому колу шини. Якщо ваші шини вважаються незаконними з якої-небудь з цих причин:

- вам, можливо, доведеться заплатити штраф;

- ви можете бути притягнуті до відповідальності;

- виникне ризик недійсності вашого страхування автомобіля.

Як шини можуть підвищити страхову виплату

Участь в автомобільній аварії автоматично впливає на вашу премію, оскільки ви вважаєтесь «небезпечним драйвером». По-друге, ваша страхова премія може зрости в залежності від встановлених вами штрафних очок. У Великобританії, за їзду, засновану на злочини, нараховують штрафні очки, які прив'язуються до ваших записів водіння. Пункти штрафних очок варіюються в залежності від правопорушення. Нарахування починається з запису 3 очок за те, що водії їхали на шинах з низьким внутрішнім тиском, закінчується 11 очками за водіння в нетверезому стані. Три бали можуть здатися неважливими, але якщо ви не звернете уваги на свої шини, вони можуть швидко накопичитися. Чим більше штрафних очок ви отримаєте, тим нижча буде ваша страхова премія. Щоб дізнатися подробиці, натисніть тут.

Що ви можете зробити?

Регулярна перевірка тиску в шинах – це просте рішення для максимальної безпеки автомобіля. Це зменшує ймовірність нещасних випадків, адже шини з поганим тиском частіше викликають розриви. Приділяючи пильну увагу віку шин і заміні гуми, яка більше не придатна для використання, ви наділите себе безпечним водінням. Нарешті, зверніть увагу на глибину протектора шини. Хоча законна межа становить 1,6 мм, більшість виробників рекомендують замінювати шини на глибині 3 мм. Це дослідження показує, що на вологій поверхні з глибиною протектора нижче 3 мм, гальмівний шлях різко зростає і на 1,6 мм (мінімальний закон), гальмівний шлях збільшується на 44,6%.

І ось цікавий момент

Може здатися, що вся ця інформація про те, що будь-яка дія призведе до того, що страхування виявиться недійсним або вам в кінцевому підсумку заплатять високу премію. Але справа в тому, що мова йде про вас, ваші шинах і ваше ЖИТТЯ. Чим більше уваги ви приділяєте всім цим аспектам своїх шин, тим більше ви будете спокійні. Як я сказав раніше (і я впевнений, що ви згодні), ми всі отримуємо страховку і платимо за неї стабільно, весь час сподіваючись, що нам ніколи не доведеться пред'являти претензії. 

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори