Як уникнути появи плоских ділянок на шинах

Як уникнути появи плоских ділянок на шинах

Якщо автомобіль довго стоїть без руху, це може серйозно пошкодити шині, оскільки через це шинах з'являються плоскі ділянки. Однак цього можна уникнути.

Ось як утворюються плоскі ділянки на шинах

Коли шини залишаються в одному і тому ж положенні протягом тривалого часу, вага автомобіля тисне на одну і ту саму ділянку, що негативно впливає на шини. Як високі, так і низькі температури впливають на еластичність гуми і сприяють процесу деформації. Чим важче транспортний засіб, тим інтенсивніше тиск на шину. Шина для фургона піддається зовсім іншому навантаженню в порівнянні з шиною мопеда. Ви можете побачити плоскі ділянки на деяких шинах - шина більше не є круглою. Такі плоскі ділянки можуть бути помітними навіть при русі авто. В результаті появи такіх ділянок, колесо починає гуркотіти під час їзди. Проблема деформації може самостійно вирішитися після першого кілометра їзди, але це є показником поганого зберігання шин в цілому. Поява таких ділянок негативно впливає на гуму шини і робить її більш схильною до пошкоджень або появи плоских ділянок в майбутньому. Якщо під час їзди колесо продовжує видавати дивний звук, це означає, що шина серйозно пошкоджена або з'явився дисбаланс. В обох випадках необхідно показати шини механіку, щоб встановити ступінь пошкодження і можливісіть здійснення ремонту.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

Профілактичні заходи

Якщо ваш автомобіль нікуди не виїжджав протягом тривалого часу, ви можете запобігти появі плоских ділянок. Водії класичних автомобілів, кабріолетів та мотоциклів виїжджають на своїх автомобілях, як правило, тільки влітку. Найпростіший спосіб уникнути появи плоских ділянок на шинах - це зняти шини на період поки автомобіль буде стояти. Тому доцільно злегка збільшити тиск в шинах перед паркуванням автомобіля. Якщо у вас є час, ви можете стежити за тим, щоб шина і автомобіль регулярно рухалися. Буде досить навіть незначної зміни положення автомобіля, щоб тиск сконцентрувалося в іншій частині шини. Можна також встановити домкрат під автомобіль або мотоцикл. З одного боку, і шини, і амортизатори не знаходитимуться під тиском через відсутність контакту з землею. З іншого боку, підйомна сила буде чинити тиск на підвіску колеса, що теж може призвести до пошкодження. Дуже важливо встановлювати домкрат на рівній поверхні, щоб опори не зісковзнули. Існують також інші способи захистити шини від пошкоджень такі як, повітряні подушки для шин, які заповнюються повітрям. Вони розміщуються перед колесами в здутому вигляді, потім автомобіль розміщують на подушки і наповнюють повітрям. Перед тим як наповнити подушки повітрям необхідно переконатися, що під ними немає гострих предметів. Може знадобитися установка додаткового майданчика. Крім того, необхідно перевіряти тиск повітря в подушках поки автомобіль знаходиться на них. Це особливо важливо, якщо є ймовірність впливу високих температур на подушки. Подушки допомагають стежити за тим, щоб на шинах не з'являлися плоскі ділянки, незважаючи на навантаження, і шини не деформувалися. Однак, подушки для шин цу - досить дороге задоволення. Крім того, висота подушки обмежена і може варіюватися в залежності від виробника. Якщо у шини високі бокові стіни, вона буде піддаватися тиску, незалежно від наявності подушки для шин.

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори