Що ви повинні знати про змішування шин на своєму автомобілі?

Для досягнення оптимальних характеристик руху Continental рекомендує встановлювати одні й ті ж шини на всіх колесах вашого автомобіля. Іншими словами, шини одного і того ж бренду, розмір шини протектора, індекс навантаження і символ швидкості повинні бути однакові всюди. Особливо важливо, щоб символ навантаження на шину, індекс і символ швидкості відповідали вимогам виробника транспортного засобу для всіх позицій коліс. У багатьох країнах це юридична вимога. Водіння автомобіля з не рекомендованим поєднанням розмірів, конструкцій і індексами швидкості може бути небезпечним і незаконним. Дотримуйтесь рекомендацій виробника транспортного засобу і / або просіть ради у навченого фахівця з шин, якщо ви плануєте модернізувати свої шини з різними розмірами, конструкціями, вантажопідйомністю або номінальними швидкостями.

Чому перестановка шин вигідна?

Щоб забезпечити рівномірне спрацьовування і збільшити термін служби протектора, ваші шини повинні регулярно змінюватися. Дотримуйтесь рекомендацій виробника транспортного засобу за шаблоном і інтервалом заміни. Якщо ця інформація не зазначена виробником транспортного засобу, Continental все одно рекомендує регулярно міняти колеса. Наприклад, при зміні літніх шин на зимові або в проміжках між 5000 і 10000 км, або раніше, якщо почне з'являтися нерівномірний знос протектора. Якщо шини починають демонструвати нерівномірний знос протектора, попросіть працівника сервісного центру перевірити і / або виправити неврегульованість коліс транспортного засобу або іншу механічну проблему.

При ротації шин повинні бути додані запасні покришки повного розміру (не тимчасові запчастини) такого ж розміру і конструкції, що і основні шини. Завжди перевіряйте і регулюйте тиск в запасних шинах при їх заміні.

Налаштуйте тиск повітря в шинах відповідно до рекомендації виробника транспортного засобу при новій установці коліс (зазначений передній і задній тиск в шинах можуть відрізнятися).

Заміна шин може вплинути на систему контролю тиску в шинах (TPMS). Зверніться до виробника вашого автомобіля або кваліфікованого фахівця з обслуговування, щоб внести необхідні корективи або перекалібрувати систему.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

Чи можу я змішувати різні марки шин і різні малюнки протектора на моєму автомобілі?

Ми рекомендуємо встановлювати однакові шини на всіх колесах вашого авто. Однак, якщо через економічні міркування або наявність шин необхідно змішувати покришки, допустимо змішувати бренди і малюнки протектора, якщо вони будуть встановлені на одній осі. Також можливо змішати індекс навантаження і символ швидкості, поки символи індексу навантаження і швидкості перевищують мінімальні рекомендації виробника (додаткове навантаження проти стандартної навантаження). У таких випадках шини з більш високим рейтингом повинні встановлюватися на задній осі.

Чи можна змішувати різні глибини малюнка протектора?

Якщо вирішено замінити тільки 2 шини на вашому автомобілі, то нові шини, ймовірно, будуть мати більшу глибину протектора, ніж інші, що залишаються на транспортному засобі. Зазвичай допустимо змішування різних глибин протектора.

Шинна промисловість рекомендує встановлювати нові шини на задню вісь.

Зазвичай рекомендується встановлювати шини на задню вісь, щоб запобігти можливій зміні стану рульового управління і втраті стійкості транспортного засобу на слизьких поверхнях. Деякі виробники автомобілів рекомендують встановлювати нові шини на передню вісь. Для отримання додаткової інформації зверніться до автовиробника і / або фахівця з шин.

Виняток для затверджених комплектів шин

Деякі автомобілі можуть оснащуватися шинами різного розміру, встановленими на передню і задню осі, на заводах. У випадках з подібними комплектами шин ви повинні дотримуватися рекомендаціяй виробника автомобіля.

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори