Реєстрація шин в паспорті транспортного засобу

Реєстрація шин в паспорті транспортного засобу

Ті водії, які хочуть встановити на свій автомобіль шини, які не вказані в паспорті на автомобіль, не завжди повинні реєструвати їх окремо.

Інформація, яка зазначається в документах на транспортний засіб

Паспорт транспортного засобу, який з жовтня 2005 року називається Частина 1 свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, містить інформацію про шини, які омжна встановлювати на транспортний засіб. У статтях 15.1, 15.2 і 15.3 викладена детальна інформація про розміри шин. Інформація вказується для кожної осі відповідно. Зміни, що стосуються шин, також відзначені в статті 22. У старих паспортах транспортних засобів вказувалося більше розмірів шин. Ці документи дозволяється використовувати до цих пір. Однак, той факт, що в документах вказується один розмір шин, не означає, що не можна використовувати інші розміри шин.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

Дозволені шини

Інші допустимі розміри шин можна знайти в сертифікаті відповідності EЄC або ЄC, який відомий як документ про відповідність (сертифікат відповідності). З 2005 року при продажі нового автомобіля виробник зобов'язаний додавати такий документ до кожного транспортного засобу. Він містить інформацію про всі технічні особливості транспортного засобу, в тому числі статті 32 і 50, в яких вказується інформація про всі дозволені розміри шин. Якщо у вас немає або ви втратили сертифікат відповідності, ви можете запросити його у виробника автомобіля за певну плату. Багато виробників розміщують технічну інформацію в інтернеті, і вона доступна для пошуку. Якщо шина не згадується в паспорті транспортного засобу, але вона вказана у сертифікаті відповідності, таку шину можна встановлювати на автомобіль без роздумів. Щоб уникнути проблем з поліцією, а також Управлінням технічного нагляду, рекомендується возити з собою копію відповідного документа. Розмір дозволених шин також може вказуватися в кінці Частини 1 свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу у вигляді додатку. У такому випадку немає необхідності возити з собою копію сертифіката відповідності. Однак це доповнення не є обов'язковим.

Індивідуальний висновок та дозвіл експерта

Якщо шини не згадуються у паспорті транспортного засобу або сертифікаті відповідності, необхідно запросити експертний висновок щодо можливості використання інших шин. Такий запит можливий і згадується в частині 1 статті 22 свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, але є платним. Експерт перевіряє придатність шини і можливість її кріплення - для цього необхідно, щоб виробник шини надав сертифікат на свій товар. Якщо шина технічно сумісна, експерт видає висновок, який називається загальна ліцензія на використання. Інформація про такому укладанні вноситься в Частину 1, статті 22 свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, як ABE шаблон, і вважається офіційним дозволом для використання інших шин.

Використання недозволених шин

Водіння автомобіля з неавторизованих шинами забороняється і може стати дорогим задоволенням. Якщо навіть одна деталь в машині є неавторизованих для використання, ліцензія на весь автомобіль втрачає свою силу. Керування автомобілем без відповідної ліцензії заборонено поліцією. При таких умовах, ви також можете втратити страхове покриття на транспортний засіб.

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори