Посібник: як купити шини для садового трактора

Заміна пошкодженої або зношеної шини садового трактора - досить легке завдання. Якщо виконати це вручну, то це зажадає куди менше зусиль, ніж транспортування трактора в сервісний центр дилера або на місцеве СТО. Перший крок - це пошук правильної шини для заміни. Коли вам потрібно купити шини для садового трактора, варто розглянути чотири основні питання: розмір шин, норма кількості шарів, тип рельєфу і вимоги до тяги, і, звичайно ж, ціна.

1. Розмір шини садового трактора

Як і будь-яка інша шина, покришки садового трактора мають певні числа на бічній стороні, які, в свою чергу, описують важливі деталі шини.

  • Номер з двох чисел:

Це означає, що, наприклад, шина має два розміри 4.80-8 дюйма. Тобто ширина шини - 4.8 дюйма, а її диск - 8 дюймів в діаметрі. В такому випадку це єдині номери, які вам потрібно знати.

  • Номер з трьох чисел:

Ця система дещо відрізняється від попередньої, тим, що використовує інший формат, наприклад, 15х6.00-6. Перше число (15 в нашому випадку) вказує на діаметр шини при накачуванні і без навантаження. Середнє число (6,00 - в прикладі) - означає ширину шини. І останнє (6) - ширину диска. Важливо відзначити, що останнє число (6) - це ширина, а не діаметр диска. Це завжди дуже важливо знати при виборі шин з тризначним розміром для садових тракторів, або ж для будь-яких інших тракторних шин.

2. Шини садового трактора і норма кількості шарів

Садові трактори рідко перевантажуються, проте шини з великим рівнем вантажопідйомності так само більш стійкі до проколів, їх корпуси товщі і міцніші. Якщо ви збираєтеся використовувати садовий трактор на локації де багато коренів, то обов'язково подумайте про заміну шини з «А / 2-ply» на «B / 4-ply». Кількість шарів завжди вказується збоку шини. Існує тільки два типи: «А / 2-ply» або «B / 4-ply» в загальних розмірах для садових тракторів.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

3. Тягові характеристики

Існують три основні класифікації типів малюнків протектора для тракторів для газонів: змішані шини для торфу, шини з універсальним покриттям або ребристі шини.

Найбільш часто зустрічаються торф'яні протектори. Вони призначені для забезпечення тяги на гладкій траві, адже не викопують і не пошкоджують торф. Якщо ви замінюєте одну шину, можна знайти протектор зі схожим малюнком, який ідентичний або близький до дизайну протектора інших шин. Хороша і універсальна торф'яна шина - це WDT P512A.

Позашляхова всюдихідна шина, має більш глибокі канавки, для забезпечення зчеплення з пухкими поверхнями, брудом, піском і так далі. У таких шин іноді є малюнок протектора ялинкою, як у сільськогосподарських тракторів. Вони сконструйовані з великою площею між блоками, для викиду бруду з шини. Якщо ви використовуєте трактор для буксирування або будь-яких робіт на ґрунтових дорогах, кращим варіантом для вас будуть шини WDT P328.

Шини з ребристими протекторами мають спеціальні кільцеві канавки і прямі «ребра», які або плоскі, або злегка зубчасті. Ці візерунки забезпечують стійкість шини перед ковзанням убік, і в основному призначені для тривалої роботи. Однак вони не мають такої тяги як у торф'яних або позашляхових шин.

4. Ціна

Ціни на шини садових тракторів дуже часто мають між собою величезну різницю. На це впливають такі чинники: бренд, додаткові переваги, і навіть країна, в якій була зроблена шина. Вам знадобиться всього пару хвилин розслідувань в Інтернеті, для того, щоб знайти потрібні вам шини з відповідними для вас характеристиками. Також слід встановити для себе бюджет. Завдяки цьому ви зможете вибрати для себе шину преміум класу або ж продукцію дешевше, наприклад автопокришку, вироблену в Китаї.  

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори