Монтаж і балансування шин і коліс

Кожен раз при придбанні нового набору шин або коліс, ви захочете отримати експертну установку і збалансувати їх, якщо, звичайно, ви не фахівець, і у вас є власне обладнання для монтажу та балансування.

Що означають «монтаж» і «балансування»?

Монтаж є досить зрозумілим - це просто акт установки шин на колеса, а потім установка коліс на осі вашого автомобіля. Балансування трохи складніше. Кажуть, що колесо знаходиться в рівновазі, коли центр ваги ідентичний осі обертання, іншими словами, якщо маса колеса і шини рівномірно розподілена навколо осі, то при покришці немає вібрації. Легкий спосіб зрозуміти концепцію збалансованої шини - подумати про свою пральну машину під час циклу обертання. Якщо одяг рівномірно розподілений всередині пральної машини, проблем не виникне. Але коли все стає незбалансованим, це має зовсім інший вигляд - і ви, звичайно, не хочете, щоб це сталося з вашими шинами!

Отже, як працює балансування?

Пристрій для баоансування

Ваш установник використовує спеціальне обладнання для аналізу шин і коліс та пошуку будь-яких точок, які можуть викликати вібрацію при обертанні. По одній шини і колісні вузли розміщуються на балансувальній машині і проходять серію діагностичних тестів. Машина ідентифікує, де система шин і коліс знаходиться поза балансом, а потім технік виправляє будь-які дисбаланси, застосовуючи невеликі вантажі до диска в певних місцях, щоб рівномірно розподілити вагу.

Балансир Road Force

У той час як балансувальний верстат обертає шини в повітрі, щоб знайти дисбаланс, балансир Road Force імітує силу дороги для шини, натискаючи на великий ролик під час її обертання. Потім машина вимірює відхилення від норми, щоб технік міг збалансувати шину. Балансування такого типу допоможе виявляти проблеми з шинами, що не були знайдені за допомогою верстата балансування.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

Як незбалансовані колеса можуть зробити їзду більш важкою?

Якщо ваші колеса і шини не збалансовані, це може вплинути на хід вашого автомобіля. Якщо ви відчуваєте вібрацію, яка починається зі швидкістю близько 65-70 км / год і погіршується в міру збільшення швидкості, швидше за все, у вас є розбалансована шина. Більшість з нас чутливі до вібрацій під час водіння, і навіть невелика вібрація може бути вкрай дратуючою. І це ще не все - повторювані вібрації можуть привести до зносу шин, а також підшипників коліс, компонентів підвіски і ударів.

Вібрації також можуть виникати, якщо колесо і / або шина не повністю круглі. Якщо на колесі є високе місце, а також виступ на шині, то вони незабаром можуть вишикуватися одне за одним і тоді висока точка буде ще більш вираженою. Навчений технік зазвичай може виправити цю проблему, злегка обертаючи шину на колесі, тому піднесені точки більше не з'являться.

Отримайте баланс у своєму житті

Якщо ви придбали новий комплект шин, або ви просто думаєте, що вам незабаром потрібно буде збалансувати колеса, ми можемо допомогти вам знайти відмінну установку прямо в вашому районі. 

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори