Майстер швидкої і безпечної парковки

Ви пам'ятаєте перші уроки водіння? Коли безжалісний інструктор водіння змусив нас втиснутися на маленьке місце для паркування. За часів, коли любов до лімузинів зростає, а паркувальних місць стають все менше, допомога з паркуванням може бути дуже корисною. Однак, перш ніж купувати автомобільні аксесуари, будь то система паркування або що-небудь подібне, власникам автомобілів рекомендується пошукати додаткову інформацію.

Важливість якості камери

Людина активно реагує на зорові стимули. Це той аспект, до якого зараз пристосовуються виробники систем, які допомагають паркуватися. Щоб скористатися системою допомоги при паркуванні, камера встановлюється на задній стороні автомобіля. Система активується, коли вмикається задня передача. Зону позаду відображається на дисплеї водія в салоні автомобіля. Якість камери дуже важлива для якісного зображення на дисплеї. Навіть маленька кольорова водонепроникна камера повинна регулюватися і забезпечувати кут огляду 180 °. Крім того, водій повинен бачити перешкоди, які можуть перебувати дуже низькому рівні. Якщо ви паркуєте автомобіль в темному і вузькому місці, ваша камера повинна забезпечувати гарне нічне бачення. Вбудовані інфрачервоні фари з діапазоном до п'яти метрів забезпечують відмінне нічне бачення. Ті, хто бажають оновити систему для паркування, повинні пам'ятати, що установка грає важливу роль. Установка повинна бути простою і не вимагати особливих зусиль або технічних знань. Наприклад, система для парковкуваняя від luis.de маскується під тримач номерного знака. Водій може легко замінити його і підключити до задніх фар. Кольоровий монітор підключається до 12-вольтової системі і прикріпленюється до ніжки пневматичного присоса.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

Звукове попередження про перешкоди

Якщо ви використовуєте систему допомоги паркування з ультразвуковими датчиками, потрібно переконатися, що їх чутно. Датчики встановлюються на задній і передній частинах автомобіля; світлодіодний дисплей попереджує про наближення до перешкоди. Залежно від відстані до перешкоди, світлодіоди змінюють свій колір. Це супроводжується інтенсивними попереджувальними сигналами, які змінюються на безперервний звуковий сигнал. Водій повинен вчасно натиснути на гальма. У чисто акустичних системах світлодіодний дисплей відсутній. Тут потрібно повністю покладатися на слух. На додаток до ультразвукового методу також використовується радіолокаційна вимірювальна техніка. Переваги таких систем:

  • вісдутність додаткових технічних знань
  • мінімальна вага
  • відсутність видимих датчиків
  • стійкість до ультразвукових хвиль

Недолік таких систем паркування: дуже сильний дощ може спричинити помилкові виміри.

Не забувайте дивитися назад

Водій, який хоче забезпечити собі додатковий комфорт при парковці, може придбати повністю автоматичну систему. Така система віртуально забирає у водія з рук кермо. Система може розпізнати, коли автомобіль паркується на досить довгому паркувальному місці. Водій повинен відпустити кермо і виконати кілька інструкцій, щоб вдало маневрувати автомобілем і успішно припаркуватися. Водій має зробити ллише незначну «педальну роботу» - інше бере на себе автоматична система. Тим не менш, не варто сліпо покладатися на подібні системи. Навіть, якщо ви тимчасово відпустили кермо, рекомендується дивитися назад. Це не тільки захищає шини та диски вашого автомобіля, але і допомагає пам’ятати про те, що на дорозі є інші учасники дорожнього руху і транспортні засоби. Як би там не було, відповідальність за будь-які збитки несе водій.

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори