Як вберегти дітей в ДТП

Всі батьки погодяться, що діти - найголовніше в житті. Проте, бути батьками дуже складно і інколи це вимагає опанування мистецтва компромісів. Єдина річ, в якій не варто йти на компроміс – безпека дитини. Статистика показує, що, на жаль, щорік в автомобільних аваріях гине близько 2 тисяч чоловік, у тому числі 800 дітей у віці 13 років і молодше. Ніхто не захищений на 100% від автомобільної аварії. Неважливо, наскільки добре ви водите, на дорозі є інші водії, які можуть бути менш обережними. Ось чому ви повинні піклуватися про свою дитину, забезпечуючи максимальний захист під час їзди. Безпека в авто починається з усвідомлення батьками того, що перевезення дітей вимагає особливої уваги. Цей захист починається з маленьких кроків:

  • Садіть дітей молодше 12 років на заднє сидіння;
  • Використовуйте ремені, відповідні зросту і розміру дитини;
  • Дотримуйтесь керівництва з експлуатації автомобіля і дитячого сидіння;
  • Придбайте автомобіль, який пройшов краш-тест і має низький рівень пошкоджень;
  • Не залишайте дітей в автомобілі.

Використання правильних дитячих утримуючих пристроїв

Погодьтесь, що безпечніше їздити, коли діти сидять на задньому сидінні в автокріслах, які відповідають віку і розміру дитини. Коли діти дорослішають, вони починають використовувати ремені безпеки. На щастя, ринок пропонує широкий спектр пристроїв безпеки для дітей з точки зору ціни, стилю і характеристик. Наприклад, ви можете розвертати крісло і міняти його налаштування у міру дорослішання дитини.

  • Дитяче сидіння/ утримуючі пристрої, що встановлюються проти напряму руху. Цей тип дитячого утримуючого пристрою або автокрісла призначений для дітей молодшого віку до 2 років. Крісло не можна ставити на переднє сидіння. Рекомендується тримати дітей на задньому сидінні як можна довше, щоб забезпечити максимальний захист. Коли діти стають досить дорослими для обмеження висоти або ваги, тоді слід міняти крісло. Детальні інструкції з фотографіями зазвичай вказані в керівництві, яке йде разом з сидінням. Ви також можете перевірити ярлик крісла – на ньому може бути надана вичерпна інформація.

Зверніть увагу на крісла для немовлят, які зазвичай прикріпляються до основи транспортного засобу. Важливо переконатися, що сидіння і основа добре скріпляються, щоб усунути будь-яку неприємність для дитини.

  • Дитяче сидіння, що встановлюється за напрямом руху . Дитяче сидіння, обернене проти руху, замінюється переднім сидінням, коли дитя досягає 2-х років. В ідеалі його можна використовувати до 7 років. Ці типи сидінь використовуються з ременем і утримують дітей до 18 кг. Зверніть увагу, що сидіння можуть мати різні межі ваги з максимальною вагою до 36 кг. Щоб зафіксувати дитину, вам потрібно прокласти ремінь через прорізи над його плечима. Для правильної фіксації і захисту переконайтесь, що ремінь закріплений, а нагрудний фіксатор розташований на рівні грудей або пахви.
  • Дитячий бустер. Якщо дитина вже доросла для дитячих утримуючих пристроїв, то вона сідає в так зване допоміжне сидіння. Таке сидіння забезпечує хороший захист до тих пір, доки дитя не досягне потрібної ваги і висоти для використання ременя безпеки. Плечовий ремінь в сидінні бустера має бути прокладений через груди і плече поряд з шиєю дитини. Дитя повинне сидіти прямо і розташувати коліна на краю сидіння.
  • Ремінь безпеки . Ремені безпеки можуть використовуватися, коли дитя досягає певної висоти. Якщо ваша дитина може притиснути спину до сидіння і тримати ноги на підлозі авто, то ви можете без проблем використовувати ремені безпеки. Проте це не означає, що дитина вже досить самостійна і не потребує допомоги дорослих. Захисні ремені повинні використовуватися правильно, щоб забезпечити належний захист. Ремінь не повинен розташовуватися за спиною дитяти або під пахвою. Ремінь має бути прокладений через груди і плече, поряд з шиєю дитини.
Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

LATCH: системи кріплення і фіксатори для дітей

В цілях забезпечення максимальної безпеки для дітей уряд зобов'язав виробників транспортних засобів встановлювати системи, що звуться «системами кріплення дитячих автокрісел» в транспортних засобах. Система допомагає прикріплювати дитячі утримуючі пристрої до сидіння автомобіля. Щоб дізнатись, чи є у вашого автомобіля система LATCH, перевірте керівництво з експлуатації автомобіля. Також можна використовувати ремінь безпеки для закріплення дитячого сидіння. LATCH зазвичай використовується з дитячими утримуючими пристроями, направленими вперед.

Ремінь на дитячих утримуючих пристроях має бути прикріплений до «якірної» скоби в транспортному засобі і встановлений за сидінням. Проте багато транспортних засобів не оснащено системою LATCH на задньому сидінні. Якщо це так, ви можете використовувати ремінь безпеки і верхній шнур, якщо ви використовуєте автокрісло за напрямом руху для вашої дитини.

Пам'ятайте, що сидіння безпеки і дитячі утримуючі пристрої допоможуть зменшити ризик травми і захистити вашу дитину лише у разі правильного використання. Після того, як ви купили один з цих засобів безпеки, прочитайте керівництво, щоб переконатися, що ви розумієте, як його використовувати.

Міцний автомобіль

Якщо ви вважаєте, що дитячі утримуючі пристрої і ремені безпеки виконуватимуть всю роботу, ви помиляєтеся. Вони прекрасно забезпечують захист вашої дитини в разі аварії, але розмір і вага транспортного засобу також грають важливу роль. Подумайте про покупку транспортного засобу з високим рейтингом краш-тестів. Такі транспортні засоби зазвичай більше і важче, тому що вони виготовлені з особливих металів. Такий автомобіль забезпечує додатковий захист у момент зіткнення.

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори