Сліди від шин

Відбитки шин класифікуються як докази, тому що сліди автогуми залишають унікальну картину. Подібно до того, як відбитки від взуття можуть відрізнятися брендом, стилем і розміром, сліди шин мають те ж саме. Відбитки автогуми можуть бути порівняні за допомогою баз даних, доступних для пошуку, які були представлені виробником, ФБР або іншим агентством. Ці бази даних допомагають слідчому визначити, який тип шини залишив слід, і яке маркування шини. Визначення подібної інформації може допомогти звузити тип транспортного засобу, на якому використовувалася шина. Як і більшість доказів, шинні сліди можуть використовуватися як допомога в ідентифікації злочинця. Для цього потрібно доставити підозрюваного на місце події і зіставити шини з гумою на автомобілі підозрюваного.

Складно уявити, що два автомобілі залишать однаковий шинний слід. У зв'язку з використанням шини її знос змінює структуру відбитка. Прикладом може бути унікальне носіння зовнішнього краю шини, оскільки вирівнювання транспортного засобу вимкнено. Цей індивідуальний зразок має велике значення для дослідження, тому що подібна модель буде присутня тільки в шинах даного транспортного засобу. Іноді транспортний засіб легко ідентифікується, наприклад, авто може бути оснащено різними шинами.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

Відбитки шин, як і відбитки пальців, класифікуються за категоріями видимих, пластичних і прихованих. Зразки можна зібрати декількома способами. Друк першого типу - це видимі відбитки. Ці відбитки видно неозброєним оком і вони можуть бути зібрані фотографією без використання будь-якого спеціального обладнання, такого як порошки. Наступний тип відбитків - це пластикові відбитки або тривимірні відбитки, які можуть бути зібрані з використанням зліпка відбитка. Лиття виконується за допомогою порошкоподібного кам'яного матеріалу, такого як стоматологічний камінь і вода. Як тільки суміш висохне, вийде тривимірне зображення. Останній тип відбитків - це відбитки, які не видно неозброєним оком. Приховані відбитки зазвичай виявляються на поверхнях, пласких за характером. Наприклад, це можуть бути тротуари, дороги або під'їзні шляхи. Щоб зібрати такий тип відбитка шини, швидше за все, буде використовуватися електростатичний і пиловловлювальний апарат. Пристрій електростатичного пиловловлювання - це інструмент, який електростатично заряджає частинки всередині пилу або легкого ґрунту.

Потім ці частинки переносяться на плівку, таку як желатиновий підйомник. Цей метод найкраще підходить для збору сухих або пилоподібних залишків на практично будь-якій поверхні. Желатин-ливарник - це гумовий лист, який може піднімати відбитки з пористих грубих, текстурних і вигнутих поверхонь. Також для збору відбитків з автомобіля або з місця події можна було також використовувати желатиновий підйомник. Як і у всіх доказах, ці відбитки повинні бути збережені належним чином, щоб уникнути забруднення. Для порівняння відбитків, які були зроблені, краще залишити ці сліди на транспортному засобі. Зразки з місця злочину повинні бути упаковані. 

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори