Опір коченню автошин

Під час пошуків кращих шин для вашого автомобіля, ви, напевно, зіткнулися з фразою «опір коченню шини» і задалися питанням, що це таке і як це може вплинути на рішення про покупку шин. Нижче ми розглянемо, який опір коченню шини буде оптимальним, як шини з низьким опором коченню можуть підвищити паливну ефективність вашого автомобіля, і типи екологічно чистих шин з низьким опором коченню, які пропонує Bridgestone.

ЩО ТАКЕ ОПІР ШИНИ?

Коли ви натискаєте на газ в своєму автомобілі, ви по суті передаєте енергію - у вигляді газу або електрики, в залежності від вашого автомобіля, через двигун і інші системи вашого транспортного засобу. Це призводить до того, що ваші шини повертаються і набирається достатній імпульс для переміщення автомобіля. Для досягнення цього, однак, автомобіль повинен подолати безліч різних чинників, які можуть зробити його стійким до руху вперед. Одним з факторів є опір коченню шин.

Опір коченню шини - це енергія, яку ваш транспортний засіб повинен відправляти на ваші шини, щоб підтримувати рух з постійною швидкістю по поверхні. Іншими словами, це зусилля, необхідні для підтримки прокатки шини. Основним джерелом опору коченню є процес, відомий як гістерезис. Гістерезис - це, по суті, втрата енергії, що виникає при проходженні шини її поверхнею. Втрати енергії повинні бути подолані двигуном транспортного засобу, що призводить до додаткових витрат палива.

МОЖЛИВО ПОДОЛАТИ ОПІР?

Опір коченню відбуватиметься щоразу, коли шина буде контактувати з поверхнею дороги. Цього не можна уникнути, але можна звести до мінімуму. Оскільки опір коченню шини викликано гістерезисом, шини можуть бути спроектовані з використанням спеціально розроблених з'єднань протектора, які більш стійкі до вироблення тепла і сконструйовані для мінімізації прогину шини при менших втратах енергії. Вони відомі як шини з низьким опором коченню.

ЯКІ ПЕРЕВАГИ ШИН З НИЗЬКИМ ОПОРОМ КОЧЕННЮ?

Для водіїв, які зацікавлені в оптимізації паливної ефективності свого автомобіля, переваги є. Шини з низьким опором коченню можуть бути більш економічними, ніж звичайні шини. Міністерство енергетики США провело дослідження, які показують, що використання шин з низьким опором коченню може заощадити близько 10% палива для водіїв. Однак для більшості водіїв економія палива становить близько 3%. Незважаючи на те, що ці цифри здаються невисокими, з часом вони можуть привести до істотної економії витрат на паливо.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

ЧИ Є КОМПРОМІСИ ДЛЯ ШИН З НИЗЬКИМ ОПОРОМ КОЧЕННЮ?

Як і більшість речей у житті, ви не можете отримати щось, не даючи трохи натомість. Те ж саме стосується і шин з низьким опором коченню, якщо не введені нові технології. Наприклад, виробник шин може зменшити глибину протектора, щоб поліпшити опір коченню. Проте, відбудеться відповідна зміна зносу шин. Щоб подолати це, нова технологія може бути розроблена для підтримки характеристик зносу, при цьому покращуючи опір коченню.

ЯКІ ТИПИ ШИН З НИЗЬКИМ ОПОРОМ КОЧЕННЮ ПРЕДСТАВЛЯЮТЬ BRIDGESTONE?

Тут, в Bridgestone, шини з найкращим опором коченню представлені в лінії Ecopia. Вони також вважаються найбільш економічними шинами. Шина Ecopia спроектована у такий спосіб, щоб забезпечити збалансовану, комфортну їзду на весь сезон і подарувати першокласний досвід водіння. Деякі з шин Ecopia частково виготовлені з переробленої гуми, що дозволяє поліпшити екологічність. Лінія шин Ecopia спроектована так, що надає екологічний універсальний варіант шини, який не ставить під загрозу продуктивність і комфорт їзди. Наприклад, шина Ecopia преміум-класу Ecopia EP422 Plus спеціально розроблена з використанням унікального протектора і боковини, які допомагають протистояти опору коченню шини, щоб отримати більше додаткових кілометрів від кожного бака бензину, ніж ведуча шина Firestone.

Шина Ecopia 422 Plus пропонує оптимізовану контактну площу, яка дозволяє рівномірно розподіляти вагу вашого автомобіля по всій шині для рівномірного зносу і більш тривалого терміну служби шин, а також інноваційний малюнок протектора, що допомагає зберігати тишу і комфорт їзди.

Фактичні результати можуть варіюватися в залежності від обслуговування шин, транспортного засобу, стилю водіння і дорожніх умов.

Підпишіться на нашу розсилку

27 серпня 2019 р., 13:04

як маркується цей коефіціент. і які показники є найкращими?

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори