Диски: алюмінієві або сталеві?

 Диски: алюмінієві або сталеві?

Автомобільні шини встановлюються на диски. Існує два типи: алюмінієві (легкі метали) або сталеві диски. Чи має значення?

Вага

Перейдемо відразу до суті. Коли ми говоримо про литі диски вага, як правило, вважається величезним плюсом. Ствердження, що «литі диски легше, ніж сталеві диски і, таким чином, краще впливають на якість їзди», в даний час є несуттєвим. Звичайно, основним компонентом алюмінію є легкий метал, і він не такий важкий, як сталь. Однак, завдяки сучасним технологіям стінки сталевих дисків стали дуже тонкими і різниця у вазі ледь помітна. Коли алюмінієвий диск поєднується з великою або широкої шиною, питання ваги відходить на другий план. Безумовно, є винятки: дуже-дуже дорогі литі диски з магнієм в своєму складі і вуглецеві диски з вуглецевим волокном є ультратонкими, але дуже дорогими для привтаного використання. Такі шини, як правило, використовуються в автоспорті.

Розширені можливості пошуку при виборі шин

Стабільність

Сталевий диск, виготовлений з прокатаної стали, це стандартна деталь, особливо в невеликих автомобілях. Сталеві диски часто складаються з двох частин - самого диска і колісного диска. Деталі зварюються разом, таким чином, щоб вискоа температура або навантаження не мали негавтиного впливу на шви. Литі диски часто виливаються одним шматком, а потім фарбуються. Якщо диск складається з двох частин (дно обода і підстава обода), вони закручуються разом. Для тих, хто вважає алюміній занадто м'яким, важливо відмітити, що до складу диска може додаватися інший метал, наприклад, залізо, яке підвищує стабільність. Таким чином, буде правильно називати литі диски «дисками з алюмінієвого сплаву».

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

Міцність

Всім, хто часто їздить по грунтових дорогах, рекомендується ставити сталеві диски. Цей матеріал міцніший, ніж легкий метал. Дорожня сіль пошкоджує диски тільки візуально, структура сталі залишається незмінною. Якщо диск сильно вдарився об узбіччя, його зазвичай можна легко відремонтувати. Хоча сталь іржавіє, іржа впливає тільки на поверхню диска і не впливає на якість їзди. Таку іржу можна легко видалити. Однак литі диски набагато більш уразливі для піску, бруду та дорожньої солі. Від незначного удару на поверхні з'являються видимі подряпини. Якщо рідина потрапляє в ці подряпини, диск кородує і стає нестійким. Глибока вибоїна може привести до серйозного пошкодження литого диска. Ремонт литих дисків трохи складніший, а іноді взагалі неможливий. Існує альтернатива для тих, хто любить литі диски: ставити більш міцні литі зимові диски, які можна придбати за окрему плату. Однак на даний момент ці моделі не можуть конкурувати зі стабільністю сталевих коліс.

Ціна

Сталеві диски дешевше алюмінієвих. Якщо ви не хочете відмовлятися від литих дисків, але ви обмежені в бюджеті, можна розглянути варіант потриманих дисків. При покупці потриманих литих дисків переконайтеся, що ви не купуєте пошкоджені диски. Також важливо перевірити, чи немає поверхневих подряпин. Такі сліди, як правило, добре видно на потриманих литих дисках. Їх відсутність вказує на можливе приховування дефектів і рихтування.

Нові або потримані, алюміній або сталь: варто порівняти ціни

Зовнішній вигляд

Що стосується зовнішнього вигляду, то литі диски завжди виглядають краще. Лаковані, поліровані, матові, іноді з хромованими деталями, литі диски, безсумнівно, набагато красивіше. Литі диски можна купити також в різних кольорах - сріблясті, чорні, різнокольорові або під колір автомобіля. Алюмінієві диски можуть зробити навіть самий звичайний сімейний вагончик стильним і яскравим. Не дуже привабливі сталеві диски можна, в кращому випадку, прикрасити різними пластиковими покришками.

Висновок

Вибір між алюмінієвими і сталевими дисками - це особистий вибір кожного водія. Обидві моделі мають свої плюси і мінуси, які кожен водій враховує самостійно. Дешево і надійно або красиво і трохи дорожче? Якщо ви бажаєте поєднати всі характеристики, ви можете поставити на літо красиві алюмінієвими диски, а взимку замінити їх на більш стійкі сталеві диски.

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори