7 речей, які вам потрібно знати перед першою поїздкою автомагістраллю

Плануйте прекрасну поїздку

Перша поїздка автомагістраллю може лякати. Згідно з дослідженням RAC, страх перед поїздкою по автомагістралі дуже поширений, і вісім мільйонів британських водіїв з 38 мільйонів стверджують, що вони майже ніколи не катаються автомагістраллю. При зіткненні з автомагістраллю з трьома смугами швидкісного руху будь-який водій може нервувати, але статистично їхати автомагістраллю набагато безпечніше, ніж будь-яким іншим типом дороги.  Будь-яка інша дорога з швидким рухом на різних швидкостях і напрямках може стати досить неприємною для їзди, але попри те, що на автомагістралі, де всі рухаються з однаковою швидкістю і напрямком, водити легше, адже немає різких поворотів або кругової розв'язки. Хоча швидкість, при якій ви подорожуєте, і кількість автомобілів може змусити вас нервувати, все залежить від вашого розумового процесу. 

Підготовка до вашої поїздки

Не панікуйте і починайте свою подорож глибоким вдихом, розслабтеся перед першою зустріччю з водінням автомагістраллю. Ретельно прочитайте розділ автомагістралей в правилах дорожнього руху і тоді будете ознайомлені з обмеженнями швидкості і розташуванням автомагістралі. Перш ніж ви познайомитеся з маршрутом, яким будете слідувати, який включає в себе номери з'єднань, небезпечно використовувати карту під час водіння і не покладатися на супутникову навігацію. Найкраще робити нотатки і записувати всю необхідну інформацію заздалегідь.  Роблячи це, ви зможете стежити за відповідними знаками.  Слідкуйте за сліпими зонами.  Уникайте всього, що може перешкодити вашій концентрації під час подорожі, наприклад, мобільні телефони, гаджети, закуски і т. д.

Не подорожуйте поодинці

Спробуйте взяти досвідченого водія, щоб під час вашої першої поїздки ви змогли звикнути до процесу їзди автомагістраллю.  Це забезпечить вам впевненість, коли ви познайомитеся з в'їздом, виїздом і зміною смуг руху автомагістраллю. 

Їздіть з розумом

При в'їзді на автостраду в повній мірі використовуйте під'їзну дорогу і поступово набирайте швидкість. Рухайтеся стійко і дотримуйтеся першої смуги, поки не звикнете до швидкості. Будь-який тип коливань може викликати багато плутанини з іншими драйверами, тому будьте впевнені у використанні ваших індикаторів, адже це допоможе іншим водіям зрозуміти, що ви робите.  Дзеркала необхідні при русі автомагістраллю, тому переконайтеся, що ви правильно їх встановили і вони чисті. Слідкуйте за дзеркалами;  будьте впевнені, що ви знаєте про все, що відбувається навколо вас. Як тільки ви прийняли рішення рухатися, дотримуйтеся його. При виїзді з автостради подивіться на дорожні покажчики, щоб переконатися, що ви перебуваєте в правильній смузі руху.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

Не перевищуйте межі

Швидкості автомобілів навколо можуть бути дуже важливі, тому будьте дуже обережні при обгоні. В ідеалі слід уникати будь-якого непотрібного обгону.  При обгоні використовують звичайну процедуру «дзеркало, сигнал, маневр» при переміщенні в і зі смуг руху. Використання індикаторів життєво важливо, особливо при зміні смуги. Швидкий погляд над вашим плечем, перш ніж змінити смугу руху, може забезпечити впевненість у тому, що у вашій сліпій зоні нікого немає. Ніколи не виходьте зі своєї смуги, щоб просунутися вперед.  Рекомендується стежити за більшими транспортними засобами, такими як вантажні автомобілі або вантажівки, оскільки у них набагато більше сліпих зон, ніж у вас, тому краще мати достатню відстань. Збереження безпечної відстані між вами і автомобілем попереду, особливо у вологих або крижаних умовах, буде дуже важливо для запобігання нещасних випадків. 2-секундне правило - зручний спосіб правильного вибору відстані. Виберіть фіксоване місце, таке як стовп або рекламний щит, а коли перед ним пройде автомобіль, почніть відраховувати 2 секунди. Коли ви перестаєте говорити, ви повинні наблизитися до тієї ж точки. Переконайтеся, що ви добре знаєте виїзну сполуку, перш ніж покинете автостраду, в той час як виходите, тримайте свою швидкість під контролем.  Зовсім не порушуйте правила на смугах і уникайте проходження впритул до автомобіля,що йде попереду, так як це призведе до штрафу на місці в розмірі 100 фунтів стерлінгів і 3 бали вашої ліцензії. 

Візьміть перерву

Це абсолютно недоцільно їздити, якщо ви відчуваєте втому, тому регулярно робіть перерви або зупиняйтеся, коли відчуєте себе виснаженим.  Втома може уповільнити ваше реагування, що в кінцевому підсумку може призвести до нещасних випадків.  Тому краще всього зробити 15-хвилинну перерву після, хоча б 2 годин їзди в більш тривалих поїздках. Завжди рекомендується зупинитися, щось поїсти, трохи розім'яти себе, трохи подрімати і відновити свою подорож тільки тоді, коли відчуєте, що ви в хорошому стані. Використовуйте фіксатори для перевірки рівня масла, гальм.  Постійно промивайте рідиною лобові стекла і перевіряйте тиск в шинах, щоб забезпечити відмінний стан автомобіля.

Не перевищуйте обмеження швидкості

Обмеження максимальної швидкості на автомагістралі складає 70 миль / год, але воно може варіюватися на ділянках дороги, тому будьте пильні і шукайте знаки, що вказують на зміни обмеження швидкості, а також попереджувальні знаки.  Слідкуйте за обмеженнями швидкості, завдання яких - полегшити рух у годину-пік.  Будьте уважні і не задивляйтеся на зайві деталі під час їзди!  Це може привести до серйозних наслідків, як для вас, так і для інших учасників дорожнього руху.  Уважно спостерігайте за відмітками зворотного відліку, кожен бар являє собою 100 ярдів;  вони вказують як далеко ви від виїзду з автостради, і готують вас до безпечної зміні темпу дорожнього руху.  Намагайтеся підтримувати вентиляцію в автомобілі. У разі поганої видимості включіть фари дальнього світла, щоб попередити інших водіїв, також можна включити аварійні сигнали. В умовах поганої погоди, рухайтеся повільно, так як це збільшить шанс запобігти несподіваним ситуаціям на дорозі. У разі поломки, при можливості перемістіться на узбіччя. Як тільки ви зупинитеся, зверніться за допомогою, викликавши поліцію.

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори