Топ 5 позашляхових помилок, яких слід уникати

Як тільки ви застрягли на вашому авто, ви починаєте занурюватися в струмки бруду на своєму транспорті 4×4, відбувається заклинювання газу, і виникають глибокі колії. Позашляхові шини з високим центром тяжіння починають обертатися, а ви розчаровуєтеся в покришках. На щастя, ваш приятель може надати вам допомогу. Але що, якщо його немає? А що, як ви не зможете зателефонувати кому-небудь?

Цей сценарій не вигадка, це те, що трапилося з авантюристом поза дорогами в Австралії. У той час як вантажівки відмінно підходять для бездоріжжя, подібна їзда все ж ставиться під загрозу. Не їздіть непідготовленим. Позашляхова пригода може призвести до того, що ви потрапите в ДТП або отримаєте травму і застрягнете з великим рахунком для ремонту.

Уникайте цих помилок при бездоріжжі, і ви витратите менше часу на усунення проблем і отримаєте більше вільних хвилин.

Помилка №1: не розвідувати маршрут

Позашляховик в Техасі виявився зв'язаним, коли він пішов за другом, не знаючи, куди він йде. Зрештою, він впав вниз крутим схилом і отримав пошкодження шляхом, під час зіткнення із землею. Зіткнення могло бути гіршим, але водій був досить скутий протягом усього інциденту, в результаті чого з'явилося пом'яте крило.

Водій сказав: «Завтра доставимо транспорт в автомайстерню ... Ми дізнаємося, скільки зарплат це буде коштувати. Вчіться на моїй зухвалій помилці, не дуріть!» Як відомо, виправлення будь-якого виду пошкодження авто може коштувати більше тисячі доларів.

Рішення. Якщо ви знаєте будь-кого, хто дістався до маршруту, поговоріть з ним про те, чого очікувати. Або ж вивчіть область ретельною пішохідною прогулянкою з безпечнішої точки зору, перш ніж заїжджати на неї. Не їздіть туди, де вам не відомо, що може статися. Високотехнологічним рішенням було б взяти заздалегідь деякі аерофотознімки з дроном або обстежити місцевість з Google Earth.

Помилка № 2: їзда без доріг поодинці

Через притаманну небезпеку бездоріжжя, робити це самостійно - погана ідея. Друг в іншому 4 × 4 зможе допомогти витягнути вас за собою, або отримати допомогу, коли ви перебуваєте поза діапазону стільникових телефонів, і вам потрібен професійний буксир.

Рішення. Якщо ви хочете їздити на бездоріжжі, але у вас немає друзів, які це роблять, вирушайте в Інтернет. На сайті meetup.com є групи практично для кожного виду діяльності, як на Facebook. До того ж, є форуми, присвячені цій сфері. Якщо ви просто не можете дочекатися і повинні їхати поодинці, не забудьте повідомити комусь деталі своєї поїздки перед відправленням.

Ширина: Висота: Діаметр:
Індекс швидкості:

Помилка № 3: не упаковувати правильні приналежності

Позашляховик - це не просто позашляховик - це виживання. Ви могли б замерзнути вночі, доглядаючи за травмою без пов'язок або дивлячись на легко вирішувану проблему з двигуном без будь-яких інструментів для цього. З іншого боку, якщо у вас під рукою буде все необхідне приладдя для вирішення проблем, все буде добре.

Рішення: Упакуйте аптечку, інструменти, карти, буксирувальний ланцюжок, ліхтар, нічну екіпіровку, теплий одяг і змінне взуття, їжу і воду, переносні рації.

Помилка №4: не використовувати правильні шини

Зношені шини небезпечні для їзди в цілому. Для бездоріжжя вони абсолютно небезпечні. Неправильні шини - це не тільки зношена авторезина. Головними причинами відмови шини є неправильна установка, неправильний знос через механічні проблеми або пошкодження внаслідок дорожніх небезпек. Прокол шин прямо посередині позашляхової їзди безумовно вб'є вечір. І дешева шина, яка не призначена для позашляховиків, не допоможе.

Рішення. Візьміть набір амортизаторів, позашляхових шин, які ви можете надіти на свою вантажівку або позашляховик для екстремальних умов. Перевірте рівень роздутості на шині і переконайтеся, що це відповідає специфікації.

Помилка № 5: Ралі на глибокій воді

Постійна вода, швидше за все, не матиме бруду, який змусить вас застрягти, але переходи через річки можуть бути катастрофічними, якщо вода глибше, ніж ви думаєте. Є 1500 фунтів сили плавучості. Коли ця сила перевищить вагу вашого автомобіля, ви втратите контроль. Апарати на ваших осях, механічна коробка передач і роздавальна коробка будуть всмоктувати воду при контакті, а якщо повітрозбірник вашого двигуна засмокче воду, у вас виникнуть серйозні проблеми.

Рішення: Перевірте глибину води, перш ніж ви в неї заїдете. Простягніть низько лежачі апарати повітря, такі як клапани скидання надлишкового тиску повітря, вище області шасі з гнучкою трубкою. Знайдіть свій повітрозабірник і переконайтеся, що вода не буде достатньо високою, щоб зачепити його. Покладіть брезент на передню частину транспорту, щоб менше води потрапило в відсік двигуна. 

Підпишіться на нашу розсилку

Відповідь на: {{replyComment.author}}
Всі поля є обов'язковими
Коментар успішно надіслано

Догори